Peelingbehandelingen

Een peeling met fruitzuren is verreweg de meest grondige manier om doffe, dode huidcellen te verwijderen en om celdeling opnieuw in gang te zetten.

Onze huid vernieuwt zich voortdurend. Bij een jonger iemand is de celdeling nog optimaal en vernieuwt zich de opperhuid in gemiddeld 24-28 dagen. Met het verstrijken van de jaren echter heeft onze huid steeds meer moeite om dit op een optimale manier te doen. Dode huidcellen stapelen zich steeds meer aan het huidoppervlak op en zodoende verliest de huid aan glans. Ook lijken rimpels hierdoor dieper en ziet men ophoping van pigment in de vorm van pigmentvlekjes. 

Poriën kunnen ook steeds grover lijken en craquelé rimpeltjes nestelen zich en veranderen in permanente rimpels….

Hoe werkt een peeling?

De speciale fruitzuren van de peels verweken de bovenste lagen van de opperhuid, door de ‘kitsubstantie’ tussen de cellen op te lossen. Hierdoor laten de afgestorven huidcellen makkelijker los en wordt de celdeling gestimuleerd. 

Door als het ware het ‘dak’ boven de levende cellagen te verwijderen, komen er gezondere, mooiere huidcellen naar het oppervlak. De doffe grauwsluier verdwijnt en maakt plaats voor een stralende, nieuwe huid. 

Een bijkomend voordeel is, dat de nieuwe, jonge huidcellen de werkstoffen uit de verzorgingsproducten beter opnemen!

× Hoe kan ik je helpen?